🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Sähköinen kaupankäynti Saksassa

Haluatko valloittaa Saksan markkinat verkkokaupallasi? Saksalaiset ovat Euroopan suurimpia verkko-ostajia. Yli 83 miljoonan asukkaan Saksassa sähköisen kaupankäynnin määrä on lähes viisi kertaa suurempi kuin Alankomaissa, ja sähköisen kaupankäynnin kokonaisliikevaihto on kaksi kertaa suurempi. Vuonna 2021 12 prosenttia Saksan sähköisestä kaupankäynnistä on ostoksia ulkomailta. Riittävä syy tutkia, menestyykö verkkokauppasi myös saksaksi. Jos teet verkkokaupan, varmista, että kaikki tarvittavat tiedot löytyvät verkkosivuiltasi. Saksalainen asiakas haluaa tietää kaiken säädöksistä, palautusmahdollisuuksista ja ehdoista ennen verkko-ostoksen tekemistä. Hän pitää myös laatua ja referenssejä parempana kuin halpaa hintaa. Säädä siis avainsanasi tähän. Clonable avulla saksalaisen verkkokaupan tai verkkosivuston luominen on lastenleikkiä.

3 tärkeintä ulkomaista verkko-ostosta:
  1. Kiina

  2. Yhdistynyt kuningaskunta

  3. Itävalta

3 tärkeintä tuoteryhmää:
  1. Vaatteet ja kengät (30 %)

  2. Koti ja puutarha (15%)

  3. Urheilu ja harrastukset (14 %)

3 suosituinta maksutapaa:
  1. Digitaalinen lompakko (Paypal, Allpay; 52 %)

  2. Luottokortti (16 %)

  3. Ennakkoon (13 %)

Luvut: Rajat ylittävä Kansainvälisen postiyhteistyön (IPC) tekemä sähköisen kaupankäynnin ostajatutkimus.

Luotettavuus ja yksityisyys

Saksalaiset pitävät luotettavuutta ja hyväksyntämerkkejä erittäin tärkeinä. Hyväksyntämerkin avulla osoitat, että riippumaton taho on hyväksynyt verkkokauppasi, ja lisäät saksalaisen asiakkaan ostomahdollisuuksia. On siis varmasti viisasta hakea luotettavuusmerkkiä, kun käännät verkkosivustoa saksaksi. Nämä saksalaiset kauppojen luottamusmerkit ovat yleisimpiä:

Saksassa arvostetaan suuresti myös yksityisyyttä verkossa. Saksan lait yksityisyyden suojasta, kolofonista (Impressum), kopioinnista, tietosuojasta ja tietojen säilyttämisestä ovat paljon tiukempia kuin Alankomaissa. Myös tietosuojaseloste on pakollinen, jos käsittelet henkilötietoja verkkosivustollasi. Siinä kerrotaan esimerkiksi, miten ja miksi keräät asiakastietoja. Ilmoitat myös, miten asiakas voi esimerkiksi peruuttaa uutiskirjeen tilauksen. Laita tämä ilmoitus näkyvästi näkyviin verkkokaupassasi, esimerkiksi kotisivusi ylä- tai alareunaan.

Suosittuja verkkokauppoja

Saksassa sähköisessä kaupankäynnissä on muutamia suosittuja sivustoja, jotka erottuvat muista. Suosituin verkkokauppa Saksassa on Amazon, jonka jälkeen tulevat eBay ja Otto. Muita suosittuja sivustoja ovat Zalando, AliExpress ja Rakuten.

Sähköisen kaupankäynnin tapahtumat

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä mainittakoon muutama tärkeä sähköisen kaupankäynnin tapahtuma Saksassa, jotka on syytä nostaa esiin. Näihin kuuluvat DMexco-konferenssi, Online Trade Kongress ja Internet World Expo.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: