🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Sähköinen kaupankäynti Italiassa

Italia on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista sähköisen kaupankäynnin markkinoista. Koska italialaiset aloittivat verkko-ostokset myöhemmin, uusille palveluntarjoajille on vielä paljon tilaa. Yli 60 miljoonan asukkaan Italia on mielenkiintoinen markkina-alue hollantilaisille yrittäjille. Vuonna 2021 peräti 38 prosenttia italialaisen verkkokaupan ostoista tehdään ulkomailta. Toimituksella on italialaisille tärkeä merkitys: he odottavat, että kalliit tuotteet toimitetaan ilmaiseksi, ja haluavat selkeää tietoa toimituskustannuksista ennen ostoksen tekemistä. Ota tämä huomioon, kun perustat italialaisen verkkokaupan tai verkkosivuston.

Luottamus

Koska italialainen sähköinen kaupankäynti on vielä suhteellisen nuorta, luottamus on vielä vähäistä. Monet kuluttajat ovat edelleen huolissaan verkko-ostosten turvallisuudesta. Siksi on tärkeää varmistaa, että italialaiset asiakkaasi tuntevat olonsa turvalliseksi verkkokaupassasi. Voit saavuttaa tämän muun muassa seuraavilla tavoilla:

 • Oikea maksutapa
 • Hyvä asiakaspalvelu, tietenkin italiaksi
 • Helppo palautusprosessi
 • Italialainen teksti

On myös syytä huomata, että italialaiset kuluttajat miettivät pitkään myyntiä ennen kuin he lopulta vahvistavat sen. He tekevät tämän esimerkiksi laittamalla tuotteita ostoskoriinsa, mutta eivät vielä osta niitä. Siksi on suositeltavaa sisällyttää sivustoosi "toivomuslista"-vaihtoehto, jos aiot laajentaa toimintaasi Italiaan.

3 tärkeintä ulkomaista verkko-ostosta:
 1. Kiina

 2. Saksa

 3. Yhdistynyt kuningaskunta

3 tärkeintä tuoteryhmää:
 1. Vaatteet ja kengät (31 %)

 2. Elektroniikka (28 %)

 3. Koti ja puutarha (14%)

3 suosituinta maksutapaa:
 1. Digitaalinen lompakko (Paypal, Allpay; 37 %)

 2. Maksukortti (29 %)

 3. Luottokortti (24 %)

Luvut: Rajat ylittävä Kansainvälisen postiyhteistyön (IPC) tekemä sähköisen kaupankäynnin ostajatutkimus.

Italian sähköisen kaupankäynnin nousu: rajat ylittävien myyjien mahdollisuudet.

Italia on Euroopan kolmanneksi suurin talous Saksan ja Ranskan jälkeen, sillä on noin 59 miljoonaa asukasta ja se on Euroopan unionin, OECD:n, G7- ja G8-maiden perustajajäsen. Maa on myös Euroopan suurin ylellisyystuotteiden markkina-alue, mikä ei ehkä ole mikään yllätys, sillä Armanin, Versacen, Pradan ja Guccin kaltaiset muotimerkit tulevat Italiasta, samoin kuin automerkit Ferrari, Buggati ja Lamborghini. Maa kehittyy melko nopeasti, mutta Etelä-Italian ja Pohjois-Italian välillä on monia taloudellisia eroja, ja pohjoinen on rikkaampi.

Sähköinen kaupankäynti on viime vuosina lisääntynyt voimakkaasti Italiassa, ja kaikenkokoiset yritykset ovat kääntyneet verkkomyynnin puoleen tavoittaakseen uusia asiakkaita. Tämä suuntaus johtuu useista tekijöistä, kuten internetin käyttäjien määrän kasvusta maassa ja mobiiliostosten suosion kasvusta. Tammikuuhun 2022 mennessä 76,3 prosentilla väestöstä (2-vuotiaat ja sitä vanhemmat) oli internet-yhteys (1,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna).

Tämä siirtyminen verkkokauppaan tarjoaa nyt monia mahdollisuuksia rajatylittäville myyjille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa Italiaan. Maan suuri väestömäärä sekä internetin ja matkapuhelinten korkea levinneisyysaste tekevät siitä houkuttelevat markkinat sähköisen kaupankäynnin yrityksille.

Sähköisen kaupankäynnin markkinoiden myynnin odotetaan nousevan 55 miljardiin euroon vuoteen 2022 mennessä ja kasvavan vuosittain noin 16,5 prosenttia, jolloin markkinoiden odotetaan olevan 87 miljardin euron suuruiset vuoteen 2025 mennessä.

Sähköisen kaupankäynnin markkinoilla käyttäjien määrän odotetaan nousevan 40,4 miljoonaan vuoteen 2025 mennessä.

Mitä on otettava huomioon, kun harjoittaa liiketoimintaa Italiassa?

Yritysten on otettava huomioon useita seikkoja myydessään Italiassa, kuten maan arvonlisäverosäännöt sekä toimitus- ja palautussäännöt. Huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella myynti Italiassa voi kuitenkin olla erittäin menestyksekäs yritys. Jos harkitset sähköisen kaupankäynnin laajentamista Italiaan, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun:

1. Tutkimus Italian sähköisen kaupankäynnin markkinoista

Ennen kuin aloitat myynnin Italiassa, on tärkeää tutkia Italian sähköisen kaupankäynnin markkinoita. Tämä auttaa sinua ymmärtämään tilaisuuden koon ja laajuuden sekä markkinoiden tärkeimmät toimijat.

2. Ymmärrä alv-säännöt.

Sähköisen kaupankäynnin alalla toimivan yrityksen on oltava tietoinen Italian arvonlisäverosäännöistä ja -määräyksistä. Italiassa arvonlisävero on tällä hetkellä 22 prosenttia, ja yritysten on rekisteröidyttävä arvonlisäveronumeron saamiseksi voidakseen myydä verkossa.

3. Valitse oikea alusta

Italiassa voi myydä useilla eri sähköisen kaupankäynnin alustoilla. On tärkeää valita alusta, joka on luotettava ja käyttäjäystävällinen ja joka tarjoaa hyvää asiakastukea.

4. Käännä / lokalisoi verkkosivustosi

Kun myyt uusilla markkinoilla, on tärkeää lokalisoida verkkosivustosi. Tämä tarkoittaa verkkosivustosi kääntämistä paikalliselle kielelle ja valuutalle. Sinun on myös varmistettava, että verkkosivustosi on paikallisten säännösten mukainen. Voit aloittaa kääntämisen helposti osoitteessa Clonable, jossa voit muokata ja viimeistellä kaiken kojelaudan personointivaihtoehtojen avulla.

5. Löydä luotettava kuljetuskumppani

Yksi tärkeimmistä seikoista Italiassa on luotettavan kuljetuskumppanin löytäminen. Tämä on erityisen tärkeää, jos myyt arvokkaita tuotteita, sillä sinun on varmistettava, että tuotteet toimitetaan turvallisesti ja ajallaan.

6. Edistä yrityksesi toimintaa

Kun olet perustanut verkkokaupan, sinun on alettava mainostaa sitä. Tähän on useita tapoja, kuten verkkomainonta, sosiaalinen media ja PR.

Markkinointitoimista Italia investoi eniten hakukoneoptimointiin. Tämä johtuu osittain siitä, että kilpailu Italiassa on vielä suhteellisen vähäistä verrattuna muihin suuriin Euroopan maihin, kuten Saksaan ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, mutta myös esimerkiksi Alankomaihin.

7. Tarjota erinomaista asiakaspalvelua

Erinomaisen asiakaspalvelun tarjoaminen on olennaisen tärkeää kaikille sähköisen kaupankäynnin yrityksille. Tämä pätee erityisesti silloin, kun myyt uusilla markkinoilla, sillä sinun on rakennettava luottamus italialaisten asiakkaiden kanssa.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: