🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Sähköinen kaupankäynti Indonesiassa: miten verkkomarkkinoinnin avulla voit laajentaa liiketoimintaasi maailman suurimmassa saaristossa?

Indonesia on maailman suurin saaristo, joka koostuu yli 17 000 saaresta. Siellä asuu yli 250 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä maailman neljänneksi väkirikkaimman maan. Indonesia on houkutteleva markkina-alue verkkokauppayrityksille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa. Mutta voi olla hankalaa tietää, mistä aloittaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme Indonesian sähköistä kaupankäyntiä ja annamme vinkkejä siitä, miten voit laajentaa liiketoimintaasi näillä valtavilla ja ainutlaatuisilla markkinoilla.

Sähköisen kaupankäynnin maisema Indonesiassa

Verkkokauppa on Indonesiassa vielä lapsenkengissä. Se kasvaa kuitenkin nopeasti: maan internet-talouden odotetaan nousevan 130 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Saksan internet-talouden arvo vuonna 2021 oli noin 99 miljardia euroa.

Ongelmat

On kuitenkin useita haasteita, jotka on ratkaistava, jotta tämä potentiaali voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Infrastruktuuri on yksi suurimmista esteistä. Indonesia on valtava saaristo, ja monet sen saarista ovat syrjäisiä ja vaikeasti saavutettavissa. Tämä vaikeuttaa ja kallistaa tavaroiden toimittamista asiakkaille.

Myös luotettava maksuinfrastruktuuri puuttuu. Monilla indonesialaisilla ei ole käytössään luotto- tai pankkikortteja, ja käteinen on edelleen tärkein maksutapa. Tämä vaikeuttaa yritysten verkkomaksujen hyväksymistä.

Lopuksi on todettava, että luottamus verkkoyrityksiin on puutteellista. Tämä johtuu osittain petosten ja huijausten suuresta määrästä maassa. Tämän vuoksi monet kuluttajat epäröivät tehdä verkko-ostoksia.

Mahdollisuudet

Näistä haasteista huolimatta Indonesian sähköisen kaupankäynnin markkinat kasvavat nopeasti. Internetin käyttäjien määrä maassa on yli kaksinkertaistunut viimeisten viiden vuoden aikana, ja verkko-ostajien määrä on nelinkertaistunut. Indonesia on nyt maailman kuudenneksi suurin sähköisen kaupankäynnin markkina-alue. Yrityksen on hyödynnettävä tämä nopeasti ja vahvistettava asemaansa maassa ennen muita.

3 tärkeintä ulkomaista verkko-ostosta:
  1. Kiina

  2. Yhdysvallat

  3. Singapore

3 tärkeintä tuoteryhmää:
  1. Vaatteet ja kengät (31 %)

  2. Elektroniikka ja media (23 %)

  3. Elintarvikkeet ja hoito (16 %)

3 suosituinta maksutapaa:
  1. Käteinen ja sähköiset lompakot (28 %)

  2. Pankkisiirrot (27 %)

  3. Luottokortit (27 %)

Luvut: eri verkkosivut

Vinkkejä verkkokaupan laajentamiseen Indonesiassa

1. Markkinoiden tutkiminen ja haasteiden ymmärtäminen

Kuten olemme nähneet, Indonesian sähköisen kaupankäynnin markkinoilla menestyminen edellyttää useita haasteita. On tärkeää tehdä tutkimusta ja ymmärtää nämä haasteet ennen kuin aloitat liiketoimintasi laajentamisen.

2. Löydä markkinarako

Yli 250 miljoonan asukkaan Indonesia on valtava ja monipuolinen markkina-alue. On tärkeää löytää markkinarako, johon tuotteesi tai palvelusi kohdistuvat.

3. Rakenna vahva brändi.

Vahva brändi on Indonesiassa menestymisen edellytys. Tässä maassa luottamus on suuri ongelma, ja yritysten on tehtävä kovasti töitä rakentaakseen kuluttajien luottamusta.

4. Investoi logistiikkaan.

Kuten mainitsimme, Indonesia on valtava saaristo, ja monet saaret ovat syrjäisiä ja vaikeasti saavutettavissa. Tämä tekee kuljetuslogistiikasta haastavaa. On tärkeää investoida hyvään lähetys- ja logistiikkainfrastruktuuriin, jotta asiakkaat saavuttavat asiakkaasi.

5. Keskity mobiililaitteisiin.

Mobiili on Indonesiassa hallitseva foorumi. Yli 80 prosenttia maan internetin käyttäjistä käyttää internetiä matkapuhelimen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että verkkosivustosi ja verkkokauppasi pitäisi optimoida mobiilikäyttöön, mutta mobiilikäyttöä pitäisi myös pitää tärkeimpänä tekijänä kaikissa päätöksissäsi.

6. Käytä paikallisia maksutapoja.

Kuten mainitsimme, käteinen on edelleen hallitseva maksutapa Indonesiassa. Tämä tarkoittaa, että yritysten on hyväksyttävä paikalliset maksutavat, kuten pankkisiirrot ja sähköiset lompakot. Liitä verkkokauppasi maksujärjestelmään, joka tarjoaa myös näitä järjestelmiä.

7. Käännä sisältösi.

On tärkeää mukauttaa sisältöä, kun laajennat verkkokauppaasi Indonesiaan. Pelkkä englanti ei riitä. Käännä verkkokauppasi indonesian kielelle, joka on maan virallinen kieli. Tämä antaa myös kohdeyleisöllesi vaikutelman, että otat heidät vakavasti potentiaalisina asiakkaina. Clonable voi helposti auttaa sinua tässä.

8. Yhteistyö kumppaneiden kanssa.

Kumppanuus paikallisten yritysten kanssa on hyvä tapa päästä alkuun Indonesian markkinoilla. Näin voit voittaa joitakin mainitsemiamme haasteita, kuten luottamuksen puutteen ja paikallisten markkinoiden ymmärtämättömyyden.

9. Investoi markkinointiin.

Koska Indonesian sähköisen kaupankäynnin markkinat ovat vielä alkuvaiheessa, on tärkeää investoida kaikenlaiseen markkinointiin, jotta brändisi tunnettuus lisääntyy ja liikennettä tulee verkkosivuillesi tai verkkokauppaasi.

10. Ole kärsivällinen.

Verkkokaupan markkinat ovat Indonesiassa vasta alkuvaiheessa. Tämä tarkoittaa, että menestyksekkään verkkokaupan rakentaminen vie aikaa. On tärkeää olla kärsivällinen ja keskittyä pitkällä aikavälillä.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: