🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Miksi pienemmät kielet kannattaa ottaa huomioon rajatylittävässä strategiassa?

Eurooppalaiselle yritykselle, joka aikoo siirtyä rajojen yli, on tärkeää harkita laajentumista muillekin kuin Euroopan laajimmin puhutuille kielille, kuten esimerkiksi seuraaville markkinoille Englanti, Espanjan, Saksan, ranskaa ja italiaa. Vaikka näitä kieliä on perinteisesti pidetty käytännöllisimpinä käännösvaihtoehtoina, on olemassa monia muita mahdollisuuksia ja etuja, jotka liittyvät laajentumiseen muille markkinoille. Pienemmät kielet saattavat aluksi vaikuttaa vähemmän houkuttelevilta, mutta niistä voi todella hyötyä. Mutta miten? Kerromme siitä tarkemmin tässä artikkelissa.

Kilpailu

Yksi syy harkita laajentumista muille markkinoille on se, että kyseisillä alueilla saattaa olla vähemmän kilpailua. Astumalla markkinoille, joilla on vähemmän kilpailijoita, yritys voi erottautua ja saada kilpailuetua. Tämä voi olla erityisen tärkeää kapealla markkinasektorilla toimiville yrityksille, jotka etsivät uusia mahdollisuuksia ja tapoja kasvattaa liiketoimintaansa. Pienemmille yrityksille se voi aluksi tuntua haasteelliselta, koska siihen liittyy myös lisäkustannuksia, mutta loppujen lopuksi se on sen arvoista.

SEO

Toinen syy harkita laajentumista muille markkinoille on mahdollisuus parempaan hakukoneoptimointiin (SEO). Kääntämällä verkkosivuston kielille, joita puhutaan harvemmin, yritys voi kohdentaa tiettyjä avainsanoja ja lauseita, jotka eivät ole yhtä kilpailukykyisiä mutta jotka ovat silti merkityksellisiä kohderyhmälle. Tämä voi parantaa verkkosivuston näkyvyyttä ja lisätä liikennettä sivustolle.

Kustannukset

Lisäksi laajentuminen muille markkinoille voi johtaa myös alhaisempiin hakukonemainonnan (SEA) kustannuksiin. Markkinoilla, joilla kilpailu avainsanoista ja lausekkeista on vähäisempää, myös kyseisten termien tarjoamisen kustannukset voivat olla alhaisemmat. Tämä voi auttaa yritystä säästämään rahaa mainonnassa ja parantaa markkinoinnin sijoitetun pääoman tuottoa (ROI).

Clonable

Aikaisemmin yritykset ovat saattaneet käytännön syistä kääntää verkkosivustonsa vain Euroopassa yleisimmin puhutuille kielille. Kääntämisen ja verkkosivuston ylläpidon kustannukset olivat usein korkeat, ja yritysten oli oltava varmoja siitä, että niiden investointien tuotto olisi riittävä investointien perustelemiseksi. Mutta kun käyttöön on tullut työkaluja, kuten Clonable, jolla voidaan kopioida, kääntää ja ylläpitää verkkosivustoja erittäin nopeasti ja tehokkaasti yli 25 kielellä, nämä käytännön syyt eivät ole enää niin tärkeitä.

Lyhyesti sanottuna eurooppalaisena yrityksenä, joka haluaa työskennellä yli rajojen, on tärkeää harkita laajentumista muillekin markkinoille kuin vain Euroopassa yleisimmin puhutuille kielille. Laajentuminen muille markkinoille tarjoaa monia mahdollisuuksia ja etuja, kuten vähemmän kilpailua, paremmat SEO-mahdollisuudet ja alhaisemmat SEA-kustannukset. Käyttämällä työkaluja, kuten Clonable, yritykset voivat helposti ja tehokkaasti laajentaa tavoitettavuuttaan ja kasvattaa liiketoimintaansa uusilla ja jännittävillä tavoilla.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: