🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Koneellinen käännös vai konekäännös?- Mitkä ovat erot?

Olet ehkä jo törmännyt termeihin: konekäännös ja automaattinen käännös. Nämä eivät ole synonyymejä! Tässä artikkelissa kerromme lisää konekääntämisestä vs. Kysymyksiä, kuten "mitkä ovat konekääntämisen edut?" tai "mitä konekääntäminen on?", käsitellään.

Mitä on konekääntäminen?

Ennen kuin selvitetään konekääntämisen ja automaattisen kääntämisen välisiä eroja, on hyödyllistä tietää, mitä molemmat itse asiassa tarkoittavat. Aloitetaan konekääntämisestä.

Jo nimi "konekäännös" kertoo osittain, mitä sillä tarkoitetaan: tekstin kääntää kone ihmisen kääntäjän sijasta. Annat tekstin koneelle, joka kääntää tekstin kohdekielelle. Olet luultavasti jo törmännyt siihen: Google Translate on itse asiassa esimerkki konekääntämisestä. Aina kun googletat nopeasti sanan käännöksen, olet tekemisissä konekääntämisen kanssa.

Tällainen konekäännös on ikään kuin ihmiskääntäjän korvike. Yksi ongelma on, että konekäännökset ovat alttiimpia virheille. Ihmiskääntäjä tuntee kääntämisen hienoudet paremmin kuin kone. Konekäännökset ovat kuitenkin yhä parempia käyttämällä tekoälyä ja koneoppimista. Kieli on kuitenkin aina jotain ainutlaatuisen inhimillistä, eikä tietokone koskaan pysty kääntämään sitä virheettömästi.

Konekääntämisen edut

Mitkä ovat konekääntämisen edut tarkalleen ottaen? Konekääntämisen valintaan on useita syitä:

 • Usein paljon halvempaa kuin ihmiskääntäjä;
 • Helppokäyttöinen, käytettävissä missä tahansa;
 • Lähes kaikki yhdistelmät ovat mahdollisia: englanti - swahili, thai - saksa jne.

Konekääntämisen haitat

 • Epätarkempi kuin ihmiskääntäjä;
 • Kone ei ymmärrä, että jotkut sanat ovat sopivampia;
 • Jälkikäteisvalvontaa ei ole

Luettelo ei ole läheskään täydellinen: konekäännöksillä on varmasti hyvät ja huonot puolensa.

Mitä on konekääntäminen?

Mitä on konekääntäminen? Onko konekääntäminen sama asia kuin automaattinen kääntäminen?

Konekääntäminen on oikeastaan vain käännösprosessin automatisointia. Kun otat konekäännöksen käyttöön, sinun on itse otettava vähemmän toimenpiteitä verkkosivuston kääntämisessä. Käännösprosessi näyttää usein tältä:

 1. Käännettävien tekstien kerääminen;
 2. Tekstien lähettäminen ja kääntäminen;
 3. Käännettyjen tekstien tarkistaminen;
 4. Julkaise teksti verkkosivustolla.

Kuten näet, konekääntäminen on osa konekääntämistä. Itse asiassa vaiheen 2 voi suorittaa ihmiskääntäjä, mutta myös kone; konekäännös. Konekääntäminen on siis itse kääntämisen automatisointia. Konekääntäminen on käännösprosessin automatisointia, siis myös itse käännöstyön automatisointia. Toivottavasti on jo selvää, että ne eivät ole synonyymejä.

Mitä me teemme osoitteessa Clonable?

Me osoitteessa Clonable teemme verkkosivujen kääntämistä. Konekääntäminen ja konekääntäminen eivät ole meille vieraita. Osoitteessa Clonable käytämme sekä konekääntämistä että automaattista kääntämistä. Clonable toimii näin:

 1. Clonable Kerää kaikki käännettävä teksti verkkosivuilta;
 2. Käännöskone on kääntänyt tämän tekstin;
 3. Teksti tarkistetaan virheiden varalta;
 4. Teksti sijoitetaan sivustolle

Tämä on käännösprosessimme. Olemme pitkälti automatisoineet tämän, joten voimme puhua konekäännöksestä osoitteessa Clonable. Ulkoistamme myös itse kääntämisen (vaihe 2) ohjelmille ja ohjelmistoille, joten käytämme konekäännöstä. Tarkistuksesta vastaavat kuitenkin ihmiset. Jos kyseessä on kieli, jota emme puhu, pyydämme apua kääntäjiltä, jotka puhuvat kyseistä kieltä. Näin takaamme tekstien laadun ja pidämme kustannukset ja tarvittavan ajan alhaisina.

Miksi Clonable?

Clonable yhdistyvät siten konekäännöksen tehokkuus ja ihmiskääntäjän tarkkuus. Lisäksi Clonable tehostaa koko käännösprosessia. Lisäksi kohdekielelle luodaan välittömästi erillinen verkkotunnus. Sinun ei tarvitse rakentaa erillistä verkkosivustoa eri kieltä varten. Jos sinulla on alkuperäinen verkkosivusto, kuten examplesite.nl, Clonable luo examplesite.be-sivuston. Tarvittaessa uusi sivusto voidaan myös nimetä uudelleen, esimerkiksi examplesite.co.uk.

SEO

Voit muuttaa kunkin kloonin metaotsikoita (selaimen välilehden tekstiä). Voit myös käyttää korvaavia sanoja (ks. alla) sisällyttääksesi kloonaukseesi maan oikeat avainsanat. Näin voit optimoida kunkin kloonin hakukoneoptimoinnin kyseistä maata varten.

Korvaavuudet

Osoitteessa Clonable ei voi vain kääntää tekstiä. Myös logot ja kuvat voidaan ikään kuin "kääntää". Jos verkkosivustollasi on kuva Alankomaiden lipusta, voit korvata lipun esimerkiksi Ranskan lipulla. Myös logoa voidaan tarvittaessa muuttaa tällä tavoin.

Poikkeukset

Yksi Clonable -sivuston eduista ovat niin sanotut poikkeukset. Joitakin asioita ei missään tapauksessa haluta käännettävän. Ajattele osoitteita: jos yrityksesi sijaitsee Alankomaissa, "Alankomaat" ei saisi kääntää esimerkiksi "Deutschlandiksi" saksankielisellä verkkosivustolla. Voit sitten tehdä poikkeuksen tälle erityistapaukselle "Alankomaat". Lisätietoja on tietopankissa.

Yksi kojelauta - useita verkkosivustoja

Clonable -sivustolla sinulla on yksi kojelauta tai backend, kun taas sinulla on useita verkkosivustoja eri kielillä. Tämä tekee varastojen hallinnoinnista paljon helpompaa. Lisäksi asioita voidaan muuttaa helpommin kaikilla verkkosivustoillasi samaan aikaan!

Päätelmä

 • Konekääntäminen on koneen kääntämistä tekstistä ihmisen kääntäjän sijasta;
 • Konekääntäminen on koko käännösprosessin automatisointia;
 • Clonable käyttää sekä konekäännöstä että konekäännöstä;
 • Clonable yhdistää konekääntämisen tehokkuuden ja ihmiskääntäjän tarkkuuden.

 

Jos sinulla on vielä kysyttävää osoitteesta Clonable, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota meihin yhteyttä.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: