🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Kansainvälisen sisältömarkkinoinnin taito: 10 vinkkiä verkkosivustoille ja verkkokaupoille

Sisältö on kuningas, ja tämä pätee varmasti myös kansainväliseen sisältömarkkinointiin. On erittäin tärkeää laatia tarkkaan harkittu strategia ennen kuin aloitat sisällön kääntämisen. Älä tee tätä jälkikäteen, sillä silloin on vaarana, että sisältösi ei vastaa kansainvälisen kohderyhmäsi odotuksia.

1. Strategian laatiminen

Mieti etukäteen, miksi haluat luoda sisältöä kansainväliselle yleisölle. Mitkä ovat tavoitteesi? Haluatko myydä tuotteesi tai palvelusi tai lisätä brändin tunnettuutta? Jos tiedät, mitä haluat saavuttaa, voit paremmin arvioida, millaista tyyliä ja sävyä sinun tulisi käyttää sisällössäsi.

2. Tarjotaan selkeä rakenne

Selkeä rakenne on olennainen osa hyvää verkkosivustoa tai verkkokauppaa. Käytä selkeää valikkopalkkia ja varmista, että navigointi on loogista. Sama pätee sisältöön: käytä otsikoita ja väliotsikoita, jotta lukijasi löytävät nopeasti etsimänsä.

3. Vältä yksittäisiä esimerkkejä yhdestä kulttuurista tai maasta.

Jos sisältösi on tarkoitettu kansainväliselle yleisölle, on tärkeää, että kirjoitat yleiselle, kansainväliselle yleisölle. Älä käytä erityisiä esimerkkejä tai viittauksia, joita vain tiettyyn kulttuuriin kuuluvat ihmiset voivat ymmärtää.

4. Käytä yksinkertaisia sanoja

Yritä käyttää sisällössäsi yksinkertaisia sanoja. Näin muista kulttuureista tulevat ihmiset ymmärtävät viestisi helpommin. Käytä myös lyhyitä lauseita; näin on helpompi lukea ihmisille, jotka eivät puhu äidinkieltään.

5. Käännä avainsanat

Jos aiot kääntää sisältöä, on tärkeää kääntää myös avainsanat. Etsi sanoja tai lauseita, joita muiden maiden ihmiset käyttävät tehdessään hakuja verkossa. Näin voit varmistaa, että sisältösi on helpommin löydettävissä kansainvälisissä hakukoneissa.

6. Varmista, että sinulla on hyvä otsikko

Artikkelisi tai verkkosivusi otsikko on erittäin tärkeä, sillä se on ensimmäinen asia, jonka ihmiset näkevät. Varmista, että otsikkosi sopii muuhun sisältöön, ja käytä avainsanoja, jotta hakukoneet löytävät sinut paremmin.

7. Kuvien käyttö

Visuaalinen ilme tekee sisällöstäsi houkuttelevampaa ja helpommin ymmärrettävää. Käytä valokuvia, videoita tai infografiikkaa viestisi välittämiseen. Varmista, että visuaalinen ilmeesi vastaa kohderyhmääsi ja viestiäsi.

8. Edistä sisältöäsi

Kun sisältösi on valmis, on aika alkaa mainostaa sitä. Varmista, että sisältösi on helposti löydettävissä verkkosivustollasi tai verkkokaupassasi. Käytä sosiaalista mediaa sisältösi jakamiseen kansainväliselle kohdeyleisöllesi.

9. Analysoi tulokset

Kansainvälinen sisältömarkkinointikampanjasi ei ole koskaan valmis. Tuloksia on analysoitava säännöllisesti ja niitä on tarvittaessa mukautettava. Katso esimerkiksi, kuinka paljon kävijöitä verkkosivustollasi tai verkkokaupassasi on ja mistä nämä kävijät tulevat.

10. Jatka oppimista

Kansainvälinen sisältömarkkinointi on monimutkainen ala, joten aina on jotain opittavaa. Pysy myös ajan tasalla uusimmista suuntauksista ja kehityksestä. Näin voit olla varma, että olet aina pelin edellä.

Edut Clonable

Kloonaamalla sivuston Clonable voit päästä kansainvälisille markkinoille hetkessä. Sen sijaan, että palkkaat kääntäjän, käännät kaiken sisältösi ja luot uuden verkkosivuston, Clonable tarjoaa sinulle uuden, käännetyn verkkosivuston muutamassa minuutissa. Mikä on käännettyjen sivujen merkitys osoitteessa Clonable?

  • Kuluttajat tekevät ostoksia mieluummin omalla kielellään
  • Voit tarjota asiakkaillesi mistä tahansa maasta loistavan räätälöidyn asiakaskokemuksen.
  • Sinulla on mahdollisuus markkinoida tuotteitasi laajemmilla kansainvälisillä markkinoilla.
  • Sinut löydetään paremmin hakukoneissa(SEO).
  • Tehokkaammat kampanjat ja mainokset ulkomailla

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: