🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

Eri Hreflang-kielikoodit ja niiden toteuttaminen

Mitä ovat hreflang-tunnisteet?

Kansainvälisessä hakukoneoptimoinnissa hreflang-tunnisteet ovat olennainen tekijä, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään verkkosivustosi eri kieliversioita. Jos verkkosivustosi on saatavilla useilla kielillä, hreflang-tunnisteet voivat kertoa hakukoneille, mikä versio verkkosivustostasi on tarkoitettu millekin yleisölle.

Sivuston sisällön kielen määrittämiseen on muutamia eri tapoja, mutta hreflang-tunnisteet ovat suositeltavin tapa. Hreflang-tunnisteet ovat HTML-tunnisteita, jotka näyttävät seuraavanlaisilta:

<link rel="alternate" hreflang="x" href="http://example.com/">

hreflang-tunnisteen "x" voi olla jokin tekstissä luetelluista kielikoodeista. Näitä kielikoodeja käytetään osoittamaan, mikä verkkosivuston kieliversio on tarkoitettu millekin yleisölle. Hreflang-tunnisteita käytetään pääasiassa sen määrittämiseen, mistä URL-osoitteesta käyttäjä ohjataan hänen omalla kielellään kirjoitettuun verkkosivuston versioon. Hreflang-tunnisteita voidaan käyttää myös saman URL-osoitteen määrittämiseen useille kielille, esimerkiksi kun verkkosivusto on saatavilla sekä englanniksi että ranskaksi.

Toteutus Hreflang-tunnisteet

On olemassa useita tapoja ottaa hreflang-tunnisteet käyttöön verkkosivustolla. Ne voidaan lisätä verkkosivuston jokaisen sivun HTML-koodiin tai verkkosivuston HTTP-otsikkoon. Hreflang-tunnisteet voidaan lisätä myös Google Search Console -palvelussa tai käyttämällä Sitemap-muotoa. On tärkeää varmistaa, että hreflang-tunnisteet on toteutettu oikein, sillä se voi parantaa verkkosivuston hakukonesijoitusta ja varmistaa, että käyttäjät ohjataan verkkosivuston oikeankieliseen versioon.

Useimmissa tapauksissa haluat määrittää eri URL-osoitteen verkkosivustosi jokaiselle kieliversiolle. Yllä olevassa esimerkissä "href"-attribuutti korvataan verkkosivuston vastaavan kieliversion URL-osoitteella.

Jos sinulla ei ole tiettyä sivua tiettyä kieltä varten, voit jättää "href"-attribuutin tyhjäksi. Esimerkiksi tämä hreflang-tagi kertoisi hakukoneille, että tästä sivusta ei ole ranskankielistä versiota:<link rel="alternate" hreflang="fr" href="">

Joissakin tapauksissa saatat haluta käyttää samaa URL-osoitetta useilla kielillä. Tämä on yleistä, jos sinulla on kaksikielinen verkkosivusto tai jos sinulla on erilliset sivut kummallekin kielelle, mutta sisältö on suurelta osin sama. Näissä tapauksissa voit käyttää "hreflang"-attribuuttia määrittääksesi useita kieliä samalle URL-osoitteelle. Esimerkiksi tämä hreflang-tagi kertoisi hakukoneille, että tämä sivu on saatavilla sekä englanniksi että ranskaksi:<link rel="alternate" hreflang="en" href="http://example.com/"> <link rel="alternate" hreflang="fr" href="http://example.com/">

Voit myös käyttää "hreflang"-attribuuttia määrittääksesi "x-default"-kielen. "x-default"-kieltä käytetään kertomaan hakukoneille, mikä kieliversio sivustostasi näytetään, jos mikään muu kieliversio ei ole sopiva. Vaikka sen käyttö ei ole välttämätöntä, Google suosittelee sen käyttöä.

Aseta kielitunnisteet osoitteessa Clonable

Kun olet tilannut Clonable, lähetämme sinulle sähköpostin, joka sisältää muutettavat DNS-tietueet ja kielitunnisteet. Lisäämällä nämä kielitunnisteet Google ja muut hakukoneet näkevät kloonisi alkuperäisenä sivustona, eivätkä kaksoissisältönä.

Kielitunnisteiden asettamiseen on useita tapoja. Alustastasi riippuen tämä skripti on liitettävä eri paikkoihin. Sähköpostissa (ja myöhemmin myös Clonable-sivuston backendissä) on lyhyt ohje siitä, mihin kohtaan pätkä on liitettävä.

Kun ostat meiltä uuden kloonin, lähetämme sinulle sähköpostiviestin, jossa kerrotaan, miten kielitunnisteet asetetaan. Tämä on erilainen kullakin alustalla. Varmistamme, että saat oikean käsikirjoituksen ja oikeat ohjeet kielitunnisteiden asettamisesta oikein. Käsikirjoitus on helpointa kopioida sanatarkasti sähköpostiviestistä. Jos yrität kirjoittaa sen itse, siinä voi olla kirjoitusvirheitä tai siitä voi puuttua osia, minkä vuoksi käsikirjoitus ei toimi.

Voit myös tarkastella kielitunnisteiden ohjeita myöhemmin, esimerkiksi jos haluat ottaa ne uudelleen käyttöön niiden poistamisen jälkeen. Kun kloonaus on valmis, löydät ohjeet osoitteesta Clonable. Kloonien ohjeet ja yksityiskohdat löytyvät menemällä klooniasetuksiin Clonable kojelaudassa ja napsauttamalla sitten Setup information -välilehteä. Napsauta kielitunnisteiden määrittäminen -kohdassa olevaa linkkiä. Tämän jälkeen avautuu ikkuna, jossa voit valita alustan. Tämän valinnan perusteella sinulle näytetään vaadittu skripti/tiedot.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: