🎉 Olemme käynnistäneet uuden WordPress-lisäosan! Lataa nyt

5 syytä kääntää ravintolan verkkosivusto ja ruokalista

Käännöspalvelujen merkitys on kasvanut räjähdysmäisesti, kun maailma on yhä enemmän yhteydessä toisiinsa. Ravintola-alalla tämä pätee erityisesti ravintoloihin. Ravintolan verkkosivut ja ruokalista ovat yleensä ensimmäiset asiat, jotka potentiaalinen asiakas näkee, ja jos ne eivät ole asiakkaan ymmärtämällä kielellä, hän valitsee todennäköisesti toisen vaihtoehdon.

Kansainväliset asiakkaat

On monia syitä, miksi ravintolasi verkkosivusto ja ruokalista pitäisi kääntää, mutta tässä on viisi tärkeintä niistä:

1. Kansainväliset vierailijat

Jos toimipaikkasi sijaitsee kaupungissa, joka houkuttelee paljon kansainvälisiä kävijöitä, on tärkeää, että sinulla on verkkosivusto ja valikko, jota he ymmärtävät. Vaikka ravintolasi olisi tunnettu ja suosittu, monet kävijät eivät välttämättä osaa lukea englantia tai eivät uskalla tilata ruokalistalta kielellä, jota he eivät täysin tunne. Tarjoamalla käännettyä versiota verkkosivustostasi ja ruokalistastasi helpotat huomattavasti kansainvälisten vierailijoiden mahdollisuuksia löytää ja käyttää ravintolaasi.

2. Kasvata asiakaskuntaasi

Vaikka et sijaitsisikaan alueella, jossa on paljon kansainvälisiä vierailijoita, on mahdollista, että kaupungissasi tai kylässäsi on ihmisiä, jotka puhuvat muita kieliä. Jos verkkosivustosi ja valikkosi ovat vain englanniksi, suljet tehokkaasti pois suuren osan väestöstä potentiaalisina asiakkaina. Tarjoamalla käännettyä versiota verkkosivustostasi ja valikostasi voit tavoittaa paljon laajemman yleisön ja laajentaa asiakaskuntaasi.

3. Vähentää väärinkäsitysten ja valitusten todennäköisyyttä.

Jos asiakas ei ymmärrä verkkosivujasi tai ruokalistaa, on todennäköistä, että hän ymmärtää väärin, mitä hän tilaa, tai on tyytymätön ateriaan. Tämä voi johtaa negatiivisiin arvosteluihin ja valituksiin, jotka voivat vahingoittaa ravintolasi mainetta. Tarjoamalla käännetty versio verkkosivustostasi ja valikostasi voit auttaa välttämään väärinkäsityksiä ja varmistaa, että asiakkaasi ovat tyytyväisiä kokemukseensa.

4. Ylläpidä ravintolasi mainetta

Nykyisessä verkottuneessa maailmassa suusanojen on helppo levitä nopeasti, niin hyvässä kuin pahassa. Jos ravintolasi saa maineen vaikeasti ymmärrettävänä tai huonona palveluna, sitä voi olla vaikea korjata. Tarjoamalla käännettyä versiota verkkosivustostasi ja ruokalistastasi voit auttaa ylläpitämään ravintolasi hyvää mainetta ja varmistaa, että asiakkaat saavat myönteisen kokemuksen.

5. Paranna hakukoneoptimointia

Jos haluat, että ravintolasi löytyy helposti verkosta, on tärkeää, että sinulla on vahva hakukoneoptimointistrategia(SEO). Yksi tekijöistä, jotka Google ja muut hakukoneet ottavat huomioon sijoittaessaan sivustoja paremmuusjärjestykseen, on käännetty sisältö. Tarjoamalla käännettyä versiota verkkosivustostasi ja ruokalistastasi voit parantaa ravintolasi sijoitusta hakutuloksissa ja helpottaa mahdollisten asiakkaiden löytämistä.

Ravintola verkkosivuilla käännös: miten aloittaa?

Yksi tapa miettiä ravintolan verkkosivujen kääntämistä on miettiä, mitkä tiedot olisivat potentiaalisen asiakkaan kannalta tärkeimpiä. Tämä voi olla ruokalista, hinnat, sijainti ja aukioloajat. Toinen tärkeä näkökohta on verkkosivuston yleinen sävy ja tyyli. Onko ravintola esimerkiksi epävirallinen vai virallinen? Onko se perheystävällinen?

Jos oletetaan, että verkkosivusto on tällä hetkellä englanninkielinen, sen kääntäminen voidaan hoitaa muutamalla eri tavalla. Yksi vaihtoehto on käyttää käännöstyökalua, kuten Google Translate. Tämä voi olla nopeaa ja helppoa, mutta se ei aina anna tarkimpia tuloksia. Toinen vaihtoehto on palkata ammattimainen kääntäjä. Tämä voi olla kalliimpaa, mutta sillä voidaan myös varmistaa, että alkuperäisen tekstin merkitys välittyy tarkasti uudella kielellä.

Verkkosivustoa käännettäessä on myös tärkeää ottaa huomioon kohdeyleisön kulttuurinen konteksti. Tämä voi tarkoittaa sivuston sanamuodon tai grafiikan mukauttamista. Joitakin Yhdysvalloissa yleisiä termejä tai käsitteitä ei välttämättä ole järkevää käyttää toisessa maassa. On myös tärkeää tarkastella sivuston yleistä ulkoasua ja sitä, onko sivustolla edelleen helppo navigoida.

Kun verkkosivusto on käännetty, on tärkeää oikolukea se huolellisesti, jotta siinä ei ole virheitä. Tämä on tärkeää, jos sivusto näkyy suurelle yleisölle. Kun sivusto on valmis, se voidaan julkaista uudella kielellä ja asettaa kokonaan uuden potentiaalisen asiakasryhmän saataville.

Miten voin tarjota ravintolani verkkosivuston useilla kielillä?

Clonable avulla voit kääntää koko ravintolan verkkosivuston kymmenille kielille. Näin voit nopeasti ja helposti kertoa vieraille ravintolasta, ruokalistasta ja ympäröivästä alueesta koneoppimisen avulla käännöksen avulla, yhdistettynä kykyyn parantaa sitä nopeasti etupään editorin ja korvaavien sääntöjen avulla. Kaikki tiedot, mukaan lukien tiedot alueen hinnoista tai nähtävyyksistä, käännetään jatkuvasti automaattisesti, ja ne voidaan tarjota vieraillesi kymmenillä eri kielillä. Clonable mahdollistaa siis kielimuurien ylittämisen ravintolasi ja asiakkaidesi välillä digitaalisessa maailmassa.

Vastaanota demo sivustosi käännetty Clonable

Clonable on täydellinen all-in-one-sivuston käännösalusta ravintolasi. Pyydä demo ja aloita verkkosivustosi kääntäminen kymmenille muille kielille ja tavoita asiakkaasi heidän äidinkielellään jo tänään. Lisätä kävijä- ja vieraslukuja ja laajentaa kansainvälistä läsnäoloa vain muutamalla klikkauksella powered by koneoppimisen käännös.

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Täytä sitten alla oleva lomake.

Aiheeseen liittyvät blogit: